Laminam

logo-laminam

KERAMIČKE PLOČE

LAMINAM KERAMIČKE PLOČE

Laminam je razvio potpuno novi koncept površine, kreirajući estetski napredan proizvod sa izvanrednim tehničkim i stilskim svojstvima. Sastav ploča su minerali na bazi porculana, proizvedene su naprednim tehnologijama, malih debljina (5 mm i 12 mm) i velike površine (1.620×3240 mm). Estetske vrline velike površine ploče pružaju umjetničke prednosti garantirajući kontinuitet materijala kroz cijelinu, u sofisticiranim, prirodnim nijansama.

Sve to u kombinaciji sa visokom otpornošću na mehanička oštećenja, kemikalije i sredstva za čišćenje, habanje, ogrebotine,  duboke abrazije i savijanje čine ih uisitinu jedinstevenima. Lako se održavaju, površine su higijenske, otporne na mrlje, smrzavanje, vlagu, vatru, plijesan i gljivice, na UV zrake i promjene u boji.

Revolucionarna ploča koja ne zanemaruje ekološke principe: prirodni sirovi materijali, održiva tehnologija, potpuno reciklirajući proizvodi u centru su Laminam zelene filozofije. Sve karakteristike i kromatska svojstva ploča su nepromjenjive, dizajnirane da se odupru učincima vremena u svim atmosferskim uvjetima.

Dizajnirane su za svijet opremanja, kao horizontalne površine, od stolova do kuhinja i kupaonskih ploča, također se mogu koristiti i u eksterijerima, u građevini, za fasade i zidove.

ikona01

Higijenska površina

ikona02

Jednostavan za čišćenje i održavanje

ikona03

Pogodan za upotrebu s prehrambenim proizvodima

ikona04

Kompaktna površina, bez površinske propusnosti

ikona05

Dimenzijski stabilno

ikona06

Pogodno za unutarnje i vanjsko korištenje

ikona07

Otporan na toplinu i visoke temperature

ikona08

Otporan na plijesan i gljivice

ikona09

Otporan na mrlje

ikona10

Otporan na deterdžente i sredstva za čišćenje

ikona11

Otporan na kemikalije, kiseline i otapala

ikona12

Otporan na naglu promjenu temperature

ikona13

Otporan na smrzavanje

ikona14

Otporan na vlagu

ikona15

Otporan na UV zrake, nema promjene u boji

ikona16

Otporan na savijanje

ikona17

Otporan na grebanje i habanje

LAMINAM materijali

LAMINAM keramičke ploče

TINTA-UNITA-BIANCO-ASSOLUTO-12-5mm

TINTA UNITA BIANCO ASSOLUTO

5mm/12mm

CAVA_BIANCO-STATUARIO-VENATO-LUCIDATO-12-M5-B-match-face-B-F-size-XL

CAVA_BIANCO STATUARIO VENATO LUCIDATO

5mm/12mm

CAVA_PIETRA-DI-SAVOIA-GRIGIA-BOCCIARDATA-12-5

CAVA_PIETRA DI SAVOIA GRIGIA BOCCIARDATA

5mm/12mm

OSSIDO_NERO-5-SIZE-XL-M5

OSSIDO_NERO

5mm/12mm

Noir-Desir-Lucidato

NOIR DESIR LUCIDATO

5mm/12mm

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE I OBRADA:

Ploče Laminama su od  minerala na bazi porculana, proizvode se suhim prešanjem keramičkog sirovog materijala u prahu  s velikim udjelom kvarca i feldspata pod vrlo visokim tlakom. Nakon čega slijedi pečenje na visokim temperaturama ( 1200 – 1300 oC ) u prolaznim pećima.

Obrada Laminama je moguća samo s specijalnim dijamantnim alatima posebno prilagođenima materijalu. Također moguća je i obrada vodom pod visokim tlakom ( waterjet ). Ugradnja i montaža je moguća svim odgovarajućim građevinskim i montažnim ljepilima za porculan. Sve ploče u ponudi su dodatno armirane s donje strane staklenom tkaninom. Međusobno lijepljenje ploča se radi specijalnim epoksidnim dvokomponentnim ljepilima u boji, kako bi spoj bio što manje vidljiv.